Elina Kortetmaa

Elina osallistui ensimmäiselle irlantilaisen tanssin tunnilleen vuonna 2004 ja sen jälkeen laji on vienyt täysin mukanaan. Irlantilaisessa tanssissa häntä kiehtoo lajin monipuolisuus sekä energinen ja mukaansatempaava rytmi. Vuosien varrella hänen opettajinaan ovat olleet mm. Soili Stenroos, Francis Ward (TCRG), Terhi Spackstein, Lotta Virkkunen ja Heidi Aaltonen. Vuonna 2008 hän oli vaihto-oppilaana Belfastissa ja tanssi silloin Anne Reid’in (ADCRG) ohjauksessa. Sen jälkeen hänen opettajanaan oli ensin Therese Rooney (TCRG) ja tammikuusta 2015 alkaen Tereza Bernardová.

Elina on saanut runsaasti esiintymiskokemusta tanssiessaan yhdessä mm. Irish Dance Company Helsinki – ryhmän (IDCH) kanssa. Hän oli myös mukana IDCH:n tuottamassa koko illan showssa Áineas talvella 2010. Elina on kilpaillut menestyksekkäästi vuodesta 2006 lähtien mm. Pohjoismaissa, Englannissa, Irlannissa, Saksassa, Italiassa ja Hollannissa. Sijoituksina mm. British ja Irish Open Premiershipin 3. sija 2009 ja 2010, Manner-Euroopan mestaruuskisojen 2. sija intermediate traditional set dance 2011, Nordic Feisissä eri vuosina useita 1-sijoja sekä Pohjoismaiden mestaruuskilpailun 5. sija 2012.

Ikimuistoisin kokemus on kuitenkin ollut osallistuminen ceili-joukkueella Lontoon MM-kilpailuihin huhtikuussa 2014. Irlantilaisen tanssin ohella Elinan harrastuksiin on kuulunut myös baletti ja steppi sekä pianonsoitto. Ensikosketuksensa esiintymiseen Elina sai kuitenkin jo 5-vuotiaana aloittaessaan taitoluisteluharrastuksen. Lisää esiintymiskokemusta kertyi myöhemmin Koillis-Lapin musiikkiopiston järjestämissä oppilaskonserteissa. Elina on aiemmin opettanut irlantilaista tanssia EtnoFitnessillä ja Helsingin Tanssiopistossa sekä tehnyt sijaistuksia Irish Dance School Helsinki – koulussa. Opettajana hän on iloinen ja kannustava, mutta painottaa myös hyvää tekniikkaa.