Nelli Sinisalo

Nelli Sinisalo aloitti irlantilaisen tanssin harrastamisen vuonna 2004 Ahjolan Kansalaisopistossa Lotta Virkkusen opetuksessa. Ensikosketus irlantilaiseen tanssiin ja musiikkiin kuitenkin tuli jo vuonna 1992, kun hän oli mukana kansantanssitapahtuma Pispalan Sottiisissa, jossa esiintyi kaksi irlantilaista perhettä ja hän pääsi kokeilemaan jo tuolloin tanssia esiintyjien kanssa. Tanssimisen hän aloitti jo 3-vuotiaana kansantanssin parissa, jota harrasti noin 10 vuotta kunnes teatteriharrastus vei mukanaan. Muita harrastuksia on ollut vuosien varrella pianonsoitto, laulu, teatteri sekä irlantilaisen rummun bodhránin soitto.

Kesällä 2007 Nelli muutti Dubliniin, Irlantiin ja kävi siellä Mary Beth Taylorin (TCRG) tunneilla säännöllisesti ja aloitti myös kilpailemisen City of Dublin Championships kilpailuissa maaliskuussa 2008. Hän kävi myös Ronan McCormackin (TCRG, Riverdance) tunneilla yhden syksyn saaden lisää kokemusta irlantilaisesta tanssista ja uusia näkökulmia lajiin.Vuosina 2011 – 2014 Nelli tanssi ja opetti irlantilaisen Therese Rooneyn alaisuudessa Scoil Rince Rooney Finland nimisessä koulussa.Hän on kilpaillut menestyksekkäästi viimeisen parin vuoden aikana mm. Nordic Feisissä Tukholmassa ja Tampereella sekä Mainland Europe of Irish Dancing Championshipissä neljän vuoden aikana niin soolo- kuin ryhmätansseissa.

Opettajana Nelli on kannustava ja hän haastaa oppilaat tekemään vaikeampia juttuja, jotta he edistyvät tanssijoina ja ovat valmiita oppimaan lisää vuosi vuodelta. Hän haluaa panostaa tanssin ohella lihaskuntoon ja tekniikan opettelu on myös iso osa harjoittelua.Haaveena on vielä jonain päivänä suorittaa irlantilaisen tanssin opettajan tutkinto TCRG (Teagascóir Choimisiúin le Rinci Gaelacha = Commission Certified Irish Dance Teacher) ja perustaa oma koulu Suomeen sekä laajentaa muutenkin irlantilaisen tanssin tietämystä täällä.

Nelliä kiinnostaa step dancingin ohella myös set dancing sekä sean-nós dancing ja hän aikookin opiskella näitä kevään ajan, jotta saataisiin Suomeen esille erilaisia irlantilaisen tanssin tyylejä viimeistään ensi syksynä.

 

Kilpailusijoituksia:

  • Nordic Feis 2011, Tukholma: Primary Slip jig 3rd place, Heavy jig 1st place
  • Mainland Europe Championships 2011, Milano: Primary Reel 3rd place, Slip jig 7th place, Treble jig 8th place
  • Nordic Feis 2012, Tampere: Primary Reel 3rd place, Treble jig 2nd place
  • Mainland Europe Championships 2012, Salzburg: Primary Slip jig 5th place, Treble jig 9th place, Light trophy 8th place
  • World Championship of Irish Dancing 2014, Lontoo: 8-hand ceili 43rd place (out of 56 groups and the best Finnish team ever)
  • Mainland Europe Championships 2014, The Hague: Primary Slip jig 5th place, 3-hand reel 1st place, 8-hand ceili 3rd place and in RTME feis 1st place