Saija Juvala

Saija aloitti irlantilaisen tanssin harrastuksen syksyllä 2007 Turussa. Saijan opettajia ovat olleet mm. Heini Pollari, Anu Rekimies ja Therese Rooney (TCRG). Saija on osallistunut myös irlantilaisen tanssin kursseille ulkomailla, joissa hänen opettajinaan ovat olleet mm. Ronan McCormack (ADCRG, Riverdance), Dr. Breandán de Gallaí (Riverdance, Noctú) ja Zara Curtis (TCRG, Riverdance). Tammikuusta 2015 alkaen opettajana on Tereza Bernardová (TCRG).

Saijan ensimmäinen irlantilaisen tanssin kisakokemus oli Nordic Feis 2011 Tukholmassa, josta tuomisina kaksi pronssia. Siitä lähtien hän on osallistunut kisoihin sekä sooloilla että ceilissä, niin Pohjoismaissa kuin Euroopassakin. Myöhempien Nordic Feisien kulta- ja hopeamitaleista huolimatta omasta mielestään paras henkilökohtainen saavutus on 2. sija traditional set dance kategoriassa Manner-Euroopan Feisissä Krakovassa syksyllä 2013. Ikimuistoisin kokemus on keväältä 2014, jolloin Saija osallistui yhtenä turkulaisen ceilijoukkeen jäsenenä irlantilaisen tanssin MM-kisoihin Lontoossa.

Saija on ollut aktiivisesti mukana turkulaisessa irlantilaisen tanssin yhdistyksessä Dragún Irish Dancers ry:ssä kesästä 2011 alkaen. Dragúnissa hän on osallistunut useisiin esityksiin, suurimpana niistä Dragúnin oma pitkä näytös ”Vihreä saari – matka irlantilaisen tanssin maailmaan” Turussa syksyllä 2013. Saija on opettanut irlantilaista tanssia jo lukuvuosina 2009-2011 Sastamalan opistossa, Dragúnissa hän on ollut ohjaajana esiintymiskeikoilla sekä alkeis- ja ceilikursseilla vuodesta 2012 lähtien.

Irkkutanssin ohella Saijan irkkua sivuava ikuisuusprojekti on oman viulun rakentaminen, tammikuusta 2011 alkaen. Jos viulu joskus valmistuu, seuraava projekti on opetella sillä myös soittamaan!