Tiina Murtola

Tiina löysi tiensä ensimmäiselle irlantilaisen tanssin tunnilleen myöhäisteini-ikäisenä vuonna 2003, mutta toden teolla tanssikärpänen puraisi opiskeluvuosina Englannissa. Suomeen palattuaan Tiina on hakenut oppia lukuisilta opettajilta (mm. Taina Schorin-Keltto, Heidi Aaltonen, Therese Rooney TCRG, Tereza Bernardová TCRG sekä ulkomaisia ja kotimaisia tiiviskurssinpitäjiä) ja tanssi useita vuosia JigIt-ryhmän riveissä.

Irlantilaisen tanssin kilpailujen makuun Tiina on päässyt vasta viime vuosina CLRG:n (lajin suurin kattojärjestö) kisoissa Euroopassa, mutta kokemusta ja menestystä primary, intermediate ja adult championship -tasoilta on kertynyt runsaasti. Tiina on myös ollut alusta lähtien mukana Suomen menestyneimmässä ceilijoukkueessa, Cailíní Nordachassa, joka mm. voitti EM-pronssia vuonna 2014 ja edusti Suomea ansiokkaasti vuosien 2014 ja 2016 MM-kisoissa. Kisaamisen ohella Tiina suorittaa määrätietoisesti tasokokeita (grade exams) – 12 tasosta takana on 10 ja viimeset ovat työn alla.

Opettaminen on aina ollut lähellä Tiina sydäntä. Ensimmäiset opetuskokemukset irlantilaisen tanssin parista tulivat jo opiskelijayhdistyksen alkeis- ja ceilitunneilta Englannista ja ennen inSpiralille tuloa Tiina opetti Tanssikeskus Footlightilla. Opettajana hän on tiukka erityisesti tekniikan suhteen, mutta kannustaa oppilaita myös nauttimaan tanssista. Tiinalle palkitsevinta tanssin parissa ovat oivalluksen hetket (niin omat kuin oppilaiden): kun pitkän harjoittelun jälkeen tajuaa miten ja miksi jotain tehdään.