Tuntikuvaukset - Helsinki

Tuntien nimet vastaavat kisatanssien tasoja Primary-tasosta eteenpäin.
Sopivan tason valinnassa tukena voi käyttää alla olevia ohjeita, mutta älä epäröi kysyä lisää omalta opettajaltasi.
  • Kilpailevien ja tasokokeita suorittavien tanssijoiden on erittäin suositeltavaa osallistua kaikkien niiden tasojen tunneille, joilla myös kisaavat. Tanssijoiden edellytetään osallistuvan säännöllisesti viikkotunneille, sekä koulun järjestämille tiiviskursseille kilpailuluvan saamiseksi.

     

  • Ei-kilpailevat tanssijat ovat tervetulleita kaikkien tasojen tunneille, ja heidän osaltaan siirtymistä tasolta toiselle ohjaa tanssilajissa vaadittavan tekniikan kehittyminen sekä koreografioiden oppiminen.

     

Kilpaileminen tanssikoulussamme on täysin vapaaehtoista.

Uudet alkeet

Käymme läpi irlantilaisen tanssin perusteita sekä opettelemme Beginner-tansseja, joihin kuuluvat pehmeillä tossuilla tehtävät light reel, light jig, slip jig sekä single jig ja kovilla kengillä tehtävät heavy jig ja hornpipe. Askelten opettelun ohella keskitytään oikean tekniikan opettelemiseen ja jalkojen hallintaan tanssiessa. Työstämme mm. jalkojen aukikiertoa ja ristimistä, korkeilla varpailla pysymistä sekä nilkkojen ojentamista. Myös ylävartalon kannatukseen kiinnitetään huomiota alusta alkaen, tavoitellen irlantilaiselle tanssille ominaista liikkumaton ylävartalo.

Tunti sopii uusille aloittelijoille tai hieman tanssineille, jotka haluavat edetä rauhalliseen tahtiin.

Alkeisjatko

Tunnilla harjoittelemme perustekniikkaa, kertaamme ja hiomme jo opittuja Beginner-tansseja, sekä opettelemme loput pehmeillä tehtävät Beginner-tanssit. Kovilla kengillä opettelemme beginner hornpipen ja myöhemmin St.Patrick’s Day traditional setin. Kovilla kengillä harjoittelemme myös paljon perustekniikkaa.
Tunti sopii kaikille, jotka hallitsevat perusliikkeet, ja osaavat ainakin kaksi Beginner-tanssia – yleensä, kun lajista on kokemusta vähintään vuoden verran.

Primary

Tunnilla hiotaan jo olemassa olevia Primary-tason tansseja pehmeillä tossuilla (reel ja slip jig) sekä kovilla kengillä (heavy jig, hornpipe). Tunnilla harjoitellaan paljon perustekniikkaa sekä erilaisia sarjoja, hyppyjä ja rytmityksiä niin primary- kuin intermediate-tasolta. 

Tunti sopii tanssijoille, joilla on hallussa irlantilaisen tanssin perusliikkeet ja -tekniikka sekä useampi primary-tason tanssi – yleensä kun kokemusta lajista on vähintään 4 vuotta.

Intermediate / Open Championship

Kyseessä on kahden tason yhdistetty tunti. Tanssijan tasosta riippuen opettelemme loput Intermediate- tai Open-tanssit, sekä työstämme niiden vaatimia liikkeitä ja tekniikoita. Tanssit tällä tasolla ovat jo vaativampia, hypyt näyttäviä, ja rytmit monimutkaisia. 

Sopii tanssijoille, joilla on vahva perustekniikka sekä kyky omaksua liikesarjoja reippaaseen tahtiin – yleensä kun kokemusta lajista on vähintään 5 vuotta.

Lapset

Tunti on suunnattu 5-10-vuotiaille lapsille, joilla ei ole merkittävästi kokemusta irlantilaisesta tanssista. Käymme leikinomaisten harjoitusten kautta läpi irlantilaisen tanssin perusteita sekä opettelemme Beginner-tansseja. Lisäksi tunnilla opetellaan paljon irlantilaisen tanssin tekniikkaa. 

Aiemmin lajia harrastaneiden tai muun ikäisten kohdalla autamme mielellämme sopivan tunnin valinnassa sähköpostitse: inspiralhelsinki@gmail.com.

Lisätiedot

Ota yhteyttä sähköpostitse osoitteeseen inspiralhelsinki@gmail.com

Autamme erittäin mielellämme tuntivalinnoissa!
Tarvittaessa ilmoittautumisen voi oman opettajan suostumuksella siirtää toiselle tunnille.
Huomioithan että opetuksemme on jatkuvasti edistyvää. Jos tulet mukaan kesken kauden, olethan yhteydessä meihin ennen ilmoittautumista.