Jyväskylä - Tuntikuvaukset

Tuntien nimet vastaavat kisatanssien tasoja.
Sopivan tason valinnassa tukena voi käyttää alla olevia ohjeita, mutta älä epäröi kysyä lisää omalta opettajaltasi.
  • Kilpailevien ja tasokokeita suorittavien tanssijoiden on erittäin suositeltavaa osallistua kaikkien niiden tasojen tunneille, joilla myös kisaavat. Tanssijoiden edellytetään osallistuvan säännöllisesti viikkotunneille, sekä koulun järjestämille tiiviskursseille kilpailuluvan saamiseksi.

  • Ei-kilpailevat tanssijat ovat tervetulleita kaikkien tasojen tunneille, ja heidän osaltaan siirtymistä tasolta toiselle ohjaa tanssilajissa vaadittavan tekniikan kehittyminen sekä koreografioiden oppiminen.Kilpaileminen tanssikoulussamme on täysin vapaaehtoista.

Alkeet

Lapset, nuoret ja aikuiset

Käymme läpi irlantilaisen tanssin perusteita ja opettelemme Beginner -tason tansseja, joihin kuuluvat pehmeillä tossuilla tanssittavat reel, light jig, slip jig sekä single jig.

Askelten opettelun ohella keskitytään tekniikan opetteluun ja jalkojen hallintaan tanssiessa. Työstämme mm. jalkojen aukikiertoa ja ristimistä, korkeilla varpailla pysymistä sekä nilkkojen ojentamista. Myös ylävartalon kannatukseen kiinnitetään huomiota alusta alkaen, ja tavoitteena on irlantilaiselle tanssille ominainen liikkumaton ylävartalo.
Mahdollisuuksien mukaan tutustumme myös perinteisiin ryhmätansseihin, céilítansseihin.

Tunti sopii kaiken ikäisille uusille aloittelijoille tai jo hieman tanssineille, jotka haluavat edetä rauhalliseen tahtiin.
Lasten tuntien ikäraja on 4 vuotta.

Alkeisjatko

Harjoittelemme perustekniikkaa, kertaamme ja hiomme jo opittuja Beginner -tason tansseja, sekä opettelemme loput pehmeillä tossuilla tanssittavat Beginner -tason tanssit.
Aloitamme myös tanssimisen kovilla kengillä.
Mahdollisuuksien mukaan tutustumme myös perinteisiin ryhmätansseihin, céilítansseihin.

Tunti sopii tanssijoille, jotka hallitsevat irlantilaisen tanssin perusliikkeet ja jotka osaavat jo muutaman Beginner -tason tanssin  – yleensä, kun kokemusta lajista
on vähintään puoli vuotta.

Primary

Tunnilla opetellaan ja tanssitaan Primary -tason tansseja pehmeillä tossuilla (reel, slip jig), sekä kovilla kengillä (heavy jig, hornpipe).
Tanssijoiden, jotka eivät ole vielä opetelleet kaikkia Beginner -tason tansseja kovilla kengillä (esim. Beginner hornpipe) on mahdollista opetella ne loppuun. Tunnilla työstetään erilaisia liikeyhdistelmiä, hyppyjä ja rytmityksiä, unohtamatta myöskään perustekniikkaa.

Aloitamme myös opettelemaan Traditional Set Danceista The Blackbird -tanssia.
Tanssin lisäksi myös kestävyys- ja voimaharjoittelu ovat osana tunteja.

Tunti sopii tanssijoille, joilla on hallussa irlantilaisen tanssin perusliikkeet ja -tekniikka sekä osaavat kaikki Beginner -tason tanssit pehmeillä tossuilla ja mielellään vähintään yhden myös kovilla kengillä – yleensä kun kokemusta lajista on vähintään 2 vuotta.

Keväällä 2022 tämä tunti on yhdistetty Intermediate -tason tunnin kanssa.

Intermediate

Tunnilla opetellaan ja tanssitaan Intermediate -tason tansseja pehmeillä tossuilla (reel, slip jig), sekä kovilla kengillä (heavy jig, hornpipe), ja työstämme tasolla vaadittavia liikkeitä ja tekniikoita. Tanssit tällä tasolla ovat vaativia, hypyt näyttäviä, ja rytmit monimutkaisia. Alamme myös opettelemaan modern settejä ja mahdollisuuksien mukaan lisää Traditional Set Danceja. Tanssin lisäksi myös kestävyys- ja voimaharjoittelu ovat osana tunteja.

Tunti sopii tanssijoille, joilla on vahva perustekniikka sekä kyky omaksua liikesarjoja nopeampaan tahtiin. Tanssijoiden tulee osata kaikki Primary -tason tanssit pehmeillä tossuilla sekä kovilla kengillä tai ovat kisakokemuksen kautta siirtyneet Intermediate -tasolle – yleensä kun kokemusta lajista on vähintään 3 vuotta.

Keväällä 2022 tunti on yhdistetty Primary -tason tunnin kanssa.

Show, avoin taso

Tuntia ei järjestetä keväällä 2022.

Oletko aina ihaillut Riverdancen tai Lord of the Dancen koreografioita? Oletko aina halunnut osata improvisoida askeleita ja kehitellä omia koreografioita mihin tahansa musiikkilajiin? Haluatko kenties yhdistellä eri tanssilajeja?

Tämä tunti on kehitetty juuri sinulle!

Avoimen tason showtunnille ovat tervetulleita kaikki, jotka hallitsevat irlantilaisen tanssin perustekniikan niin tossuilla, kuin kengillä (suositus primary-tasosta ylöspäin).

Tällä tunnilla keskitytään vain esitysaskeleiden koreografiointiin ja opettelemiseen sekä esitysten järjestämiseen. Tunnilla kaikki tanssijat harjoittelevat yhdessä ryhmässä, ja näin ollen saavat tukea myös toisiltaan. Tällä tunnilla on erittäin rento meininki!

Tätä tuntia suositellaan lisätunniksi kaikille esiintymisestä kiinnostuneille oppilaillemme Primary -tasosta ylöspäin.

HUOM! Tunnin hinta määräytyy viikottaisen osallistujamäärän mukaan.
Osallistujat jakavat yhdessä salivuokran viikko kerrallaan (21,25 € / 75 min), josta hinta muodostuu.

Lisätiedot

Ota yhteyttä sähköpostitse osoitteeseen inspiraljyvaskyla@gmail.com

Autamme erittäin mielellämme tuntivalinnoissa!
Tarvittaessa ilmoittautumisen voi oman opettajan suostumuksella siirtää toiselle tunnille.
Huomioithan että opetuksemme on jatkuvasti edistyvää. Jos tulet mukaan kesken kauden, olethan yhteydessä meihin ennen ilmoittautumista.