Turku - Opettajat

Kaikilla opettajillamme on runsaasti kokemusta irlantilaisesta tanssista ja sen opettamisesta.
Turun opettajamme tavoitat sähköpostitse, inspiralturku@gmail.com

Saija Juvala

Saija aloitti irlantilaisen tanssin harrastuksen syksyllä 2007 Turussa. Saijan opettajia ovat olleet mm. Heini Pollari, Anu Rekimies ja Therese Rooney (TCRG). Saija on osallistunut myös irlantilaisen tanssin kursseille ulkomailla, joissa hänen opettajinaan ovat olleet mm. Ronan McCormack (ADCRG, Riverdance), Dr. Breandán de Gallaí (Riverdance, Noctú) ja Zara Curtis (TCRG, Riverdance). Tammikuusta 2015 alkaen opettajana on Tereza Bernardová (TCRG).

Saijan ensimmäinen irlantilaisen tanssin kisakokemus oli Nordic Feis 2011 Tukholmassa, josta tuomisina kaksi pronssia. Siitä lähtien hän on osallistunut kisoihin sekä sooloilla että céilíssä, niin Pohjoismaissa kuin Euroopassakin. Myöhempien Nordic Feisien kulta- ja hopeamitaleista huolimatta omasta mielestään paras henkilökohtainen saavutus on 2. sija Traditional Set Dance -sarjassa RCCEA:n Manner-Euroopan Feisissä Krakovassa syksyllä 2013. Ikimuistoisimmat kokemukset ovat keväältä 2014 ja 2018, jolloin Saija osallistui yhtenä turkulaisen céilíjoukkeen jäsenenä CLRG:n maailmanmestaruuskisoihin Lontoossa ja Glasgow’ssa.

Saija on ollut aktiivisesti mukana turkulaisessa irlantilaisen tanssin yhdistyksessä Dragún Irish Dancers ry:ssä kesästä 2011 alkaen. Dragúnissa hän on osallistunut useisiin esityksiin, suurimpana niistä Dragúnin oma pitkä näytös ”Vihreä saari – matka irlantilaisen tanssin maailmaan” Turussa syksyllä 2013. Saija on opettanut irlantilaista tanssia jo lukuvuosina 2009-2011 Sastamalan opistossa, Dragúnissa hän on ollut ohjaajana mm. esiintymiskeikoilla sekä alkeis- ja céilíkursseilla vuodesta 2012 lähtien.

Irkkutanssin ohella Saijan irkkua sivuava ikuisuusprojekti on oman viulun rakentaminen, tammikuusta 2011 alkaen. Jos viulu joskus valmistuu, seuraava projekti on opetella sillä myös soittamaan!

Heidi Aaltonen

Intermediate

Heidi aloitti tanssiharrastuksensa 9-vuotiaana baletilla, jota tanssi yli kymmenen vuotta. Irlantilaisen tanssin hän löysi vuonna 2000 ja laji vei heti mukanaan.

Vuosien aikana Heidillä on ollut useita opettajia, kuten: Anne Reid (ADCRG, Belfast), Soili Stenroos, Francis Ward (TCRG), Lotta Virkkunen ja Therese Rooney (TCRG) sekä nykyisin Tereza Bernardová (TCRG).

Heidi on kilpaillut säännöllisesti ja hankkinut kisakokemusta mm. arvostetuista All Irelands mestaruuskisoista ja mm-kisoista joukkueen kanssa, sekä voittanut mm. Pohjoismaiden mestaruuden vuonna 2012 ja useita muita soolo- ja joukkuesijoituksia. Heidi on myös esiintynyt useammankin ryhmän riveissä ja tanssii nykyisin Celtic Spirit Irish Dancers ryhmässä.

Opettajana Heidi on vaativa, mutta kannustava. Oppilailleen hän haluaa painottaa oikeaa tekniikkaa ja haastavuutta, sekä ryhmässä tekemisen iloa. Hän on myös innostunut edistämään irlantilaista tanssia Suomessa.