Turku - Tuntikuvaukset

Tuntien nimet vastaavat kisatanssien tasoja.
Sopivan tason valinnassa tukena voi käyttää alla olevia ohjeita, mutta älä epäröi kysyä lisää omalta opettajaltasi.
  • Kilpailevien ja tasokokeita suorittavien tanssijoiden on erittäin suositeltavaa osallistua kaikkien niiden tasojen tunneille, joilla myös kisaavat. Tanssijoiden edellytetään osallistuvan säännöllisesti viikkotunneille, sekä koulun järjestämille tiiviskursseille kilpailuluvan saamiseksi.

  • Ei-kilpailevat tanssijat ovat tervetulleita kaikkien tasojen tunneille, ja heidän osaltaan siirtymistä tasolta toiselle ohjaa tanssilajissa vaadittavan tekniikan kehittyminen sekä koreografioiden oppiminen.Kilpaileminen tanssikoulussamme on täysin vapaaehtoista.

Alkeiskurssit

Alkeiskurssit sopivat kaikille, jotka haluavat tutustua irlantilaiseen tanssiin tai kerrata ja vahvistaa osaamistaan rauhalliseen tahtiin.
Voit valita yksittäisen kurssin tai kaikki tarpeesi ja kiinnostuksesi mukaan. Kunkin kurssin pituus on 3 x 60 min.

Tunneille mukaan mukavat liikkumiseen sopivat asut, tanssia voi aluksi esim. sisäjumppatossuilla, tanssilenkkareilla tai sukkasillaan, varsinaisia irkkujalkineita ei tarvitse hankkia.

Alkeiskurssi 1: tossutanssien perusaskeleet + beginner reel
Alkeiskurssi 2: tossutanssien perusaskeleet + beginner light jig
Alkeiskurssi 3: kenkätanssien perusaskeleet + beginner heavy jig
 

Askeltreenit: Beginner / Primary - kohti Interiä

Askeltunneilla opetellaan ja harjoitellaan Beginner ja Primary -tasojen tansseja ja aloitetaan opettelemaan Primary- ja Intermediate -tasojen tansseja. Tunti rakentuu lyhyestä alkulämmittelystä ja loppuvenyttelystä, askelten ja tanssien opettelusta ja kertauksesta, sekä kestävyys- ja lihaskuntoharjoittelusta.

Askeltunneille voi tulla, kun osaa vähintään Beginner -tossutansseja. Primary -tason tanssijoiden kanssa treenataan sen tason tansseja ja aletaan opetella Intermediate -tason tansseja. Primary -taso sopii tanssijoille, jotka ovat tanssineet muutaman vuoden ja kykenevät omaksumaan vaativampia Primary -tason askeleita.

Intermediate

Tunti rakentuu alkulämmittelystä, lyhyestä tekniikkaosuudesta ja tanssien hiomisesta sekä tossuilla että kengillä. Tunnilla käydään läpi yksittäisiä pätkiä tansseista, jolloin on mahdollista päästä hiomaan itselle hankalia kohtia. Lisäksi tanssitaan tansseja pariin kertaan kokonaisuutena läpi.

Intermediate-tunteja järjestetään yksittäisinä tiiviskursseina pitkin vuotta.

St. Patrick's Day Celebration!

Tällä kurssilla valmistaudumme Pyhän Patrickin päivän viettoon!

Treenataan ja tanssitaan askelsarjoja, koreografioita, céilítansseja tms. yhdessä tanssittavaksi. Kurssi päätetään Pyhän Patrickin päivän juhlinnalla halukkaiden kanssa esim. keskenämme tanssisalilla tai jossain (irkku)pubissa, miten vain päätämme.
Kurssille voi osallistua, vaikkei haluaisi osallistua itse juhlintaan.

Kisatreenit

Järjestämme kisaamisesta kiinnostuneille omia kisatreenitunteja.

Lisätiedot

Ota yhteyttä sähköpostitse osoitteeseen inspiralturku@gmail.com

Autamme erittäin mielellämme tuntivalinnoissa!
Tarvittaessa ilmoittautumisen voi oman opettajan suostumuksella siirtää toiselle tunnille. 
Huomioithan että opetuksemme on jatkuvasti edistyvää. Jos tulet mukaan kesken kauden, olethan yhteydessä meihin ennen ilmoittautumista.