Turku - Tuntikuvaukset

Tuntien nimet vastaavat kisatanssien tasoja.
Sopivan tason valinnassa tukena voi käyttää alla olevia ohjeita, mutta älä epäröi kysyä lisää omalta opettajaltasi.
  • Kilpailevien ja tasokokeita suorittavien tanssijoiden on erittäin suositeltavaa osallistua kaikkien niiden tasojen tunneille, joilla myös kisaavat. Tanssijoiden edellytetään osallistuvan säännöllisesti viikkotunneille, sekä koulun järjestämille tiiviskursseille kilpailuluvan saamiseksi.

  • Ei-kilpailevat tanssijat ovat tervetulleita kaikkien tasojen tunneille, ja heidän osaltaan siirtymistä tasolta toiselle ohjaa tanssilajissa vaadittavan tekniikan kehittyminen sekä koreografioiden oppiminen.Kilpaileminen tanssikoulussamme on täysin vapaaehtoista.

Uudet alkajat

Keväällä 2022 ei järjestetä uusien alkajien kurssia.

Uusien alkajien tunnit sopivat kaikille n. 12-vuotiaasta ylöspäin, jotka eivät ole ennen tanssineet irkkua, mitään aiempaa tietoa lajista ei tarvitse olla. Tunneilla opetellaan perusaskeleita, perustekniikkaa sekä opetellaan ja tanssitaan Beginner -tason tansseja. Tunneille voivat tulla myös vasta vähän aikaa tanssineet, jos haluaa kerrata tai treenata tekniikkaa ja askeleita tai edetä rauhallisempaan tahtiin.

Tunneille mukaan mukavat liikkumiseen sopivat asut, tanssia voi aluksi esim. sisäjumppatossuilla, tanssilenkkareilla tai sukkasillaan, varsinaisia irkkujalkineita ei tarvitse hankkia.

Askeltunnit: Beginner / Primary - kohti Interiä

Askeltunneilla opetellaan ja harjoitellaan Beginner ja Primary -tasojen tansseja ja aloitetaan opettelemaan Primary- ja Intermediate -tasojen tansseja. Tunneilla on lyhyet alkulämmittelyt ja loppuvenyttelyt, askelten ja tanssien opettelua ja kertausta, sekä tekniikkaa / kestävyyttä / lihaskuntoa.

Askeltunneille voi tulla, kun osaa vähintään Beginner -tossutansseja. Primary -tason tanssijoiden kanssa treenataan sen tason tansseja ja aletaan opetella Intermediate -tason tansseja. Primary -taso sopii tanssijoille, jotka ovat tanssineet muutaman vuoden ja kykenevät omaksumaan vaativampia Primary -tason askeleita.

Intermediate

Tunti rakentuu alkulämmittelystä, lyhyestä tekniikkaosuudesta ja tanssien hiomisesta sekä tossuilla että kengillä. Tunnilla käydään läpi yksittäisiä pätkiä tansseista, jolloin on mahdollista päästä hiomaan itselle hankalia kohtia. Lisäksi tanssitaan tansseja pariin kertaan kokonaisuutena läpi.

Uutta! 
Scottish Highland Dance

Tulossa lyhyt tutustumiskurssi Scottish Higland Dance -lajista. Kurssilla tutustutaan perusteisiin ja opetellaan yhteen tanssiin n. neljä askelta.

Lisätietoja tulossa myöhemmin.

Lisätiedot

Ota yhteyttä sähköpostitse osoitteeseen inspiralturku@gmail.com

Autamme erittäin mielellämme tuntivalinnoissa!
Tarvittaessa ilmoittautumisen voi oman opettajan suostumuksella siirtää toiselle tunnille. 
Huomioithan että opetuksemme on jatkuvasti edistyvää. Jos tulet mukaan kesken kauden, olethan yhteydessä meihin ennen ilmoittautumista.