Helsinki - Opettajat

Kaikilla Helsingin opettajillamme on runsaasti kokemusta irlantilaisesta tanssista ja sen opettamisesta.
Kaikki opettajamme tavoittaa sähköpostitse, inspiralhelsinki@gmail.com

Laura Merisaari

Kun Laura vuonna 2012 kokeili irlantilaista tanssia ensimmäisen kerran, vei se hänet saman tien mukanaan. Siihen asti tanssirepertuaariin olivat kuuluneet  lajit baletista jazztanssiin. Pikkuhiljaa irlantilainen tanssi otti paikkansa syrjäyttäen kaiken muun, mukaan lukien ylimääräisen vapaa-ajan. Lauraa kiehtoi lajin kurinalaisuus ja mahdollisuus ylittää itsensä jokaisissa treeneissä. Lopulta lajin aistikkuus vei mukanaan – vaikka käsiä ei liikuteta, voi irlantilaisessa tanssissa ilmaista itseään kuitenkin hyvin monipuolisesti.

Lauran opettajana Suomessa on aikaisemmin toiminut Therese Rooney (TCRG) ja nykyään häntä valmentaa Tereza Bernardová (TCRG). Laura on kerännyt kokemusta myös ulkomailla eri opettajilta ja kouluista. Vuoden 2016 Laura tanssi lontoolaisen Maguire O’Shea -koulun alaisuudessa opettajinaan Deirdre ja Michael Maguire (TCRG). Vuonna 2017 Dublinissa Lauran opettajana toimi Elaine Kavanagh (ADCRG). Ulkomailla Laura pääsi treenaamaan yhdessä lajin kovatasoisimpien tanssijoiden kanssa, mikä oli silmiä avaava kokemus.

Laura on kilpaillut ahkerasti heti uransa alusta lähtien, edeten vain parissa vuodessa Open Championship-tasolle. Ikimuistoisimpia saavutuksia Lauran kilpailu-uralla ovat olleet Pohjoismaiden mestaruus (2015), Ramstein Feisin voitto (2016), 2. sija Manner-Euroopan mestaruuskisoissa (2016), 12. sija Irlannin valtakunnallisissa kilpailuissa (2017) ja Helsinki Feisin voitto (2017). Laura on myös osallistunut ensimmäisenä suomalaisena soolotanssijana CLRG:n MM-kisoihin yli 21-vuotiaiden sarjassa (2017). Esiintymiskokemusta Lauralla on useista näytöksistä, yksityistilaisuuksista. Viimeisimpänä soolot  Irish Festival Tampere -tapahtumassa 2022 ja 2023.

Laura haluaa välittää saadut oppinsa ja kokemuksen eteenpäin, jotta mahdollisimman monella olisi mahdollisuus ylittää itsensä ja saavuttaa unelmansa. Laura haluaa säilyttää tunneillaan tanssin riemun sekä kannustaa oppilaitaan heittäytymään. Oikotietä menestykseen ei ole, mutta kovalla työllä, positiivisella asenteella ja rautaisella yhteishengellä pääsee pitkälle.

Heidi Aaltonen

Heidi aloitti tanssiharrastuksensa 9-vuotiaana baletilla, jota tanssi yli kymmenen vuotta. Irlantilaisen tanssin hän löysi vuonna 2000 ja laji vei heti mukanaan. Vuosien aikana Heidillä on ollut useita opettajia, kuten: Anne Reid (ADCRG, Belfast), Soili Stenroos, Francis Ward (TCRG), Lotta Virkkunen ja Therese Rooney (TCRG)  sekä nykyisin Tereza Berdanova (TCRG). 

Heidi on kilpaillut säännöllisesti ja hankkinut kisakokemusta mm. arvostetuista All Irelands mestaruuskisoista ja mm-kisoista joukkueen kanssa, sekä voittanut mm. Pohjoismaiden mestaruuden vuonna 2012 ja useita muita soolo- ja joukkuesijoituksia. Heidi on myös esiintynyt useammankin ryhmän riveissä ja tanssii nykyisin Celtic Spirit Irish Dancers ryhmässä. 

Opettajana Heidi on vaativa, mutta kannustava. Oppilailleen hän haluaa painottaa oikeaa tekniikkaa ja haastavuutta, sekä ryhmässä tekemisen iloa. Hän on myös innostunut edistämään irlantilaista tanssia Suomessa.

Laura Ahonen

Laura aloitti irlantilaisen tanssin harrastamisen syksyllä 2015 ja heti alussa oli selvää, että oma juttu oli löytynyt. Tämän jälkeen Laura on tanssinut säännöllisesti sekä Jyväskylässä että Helsingissä. Lauran opettajia ovat olleet Piia-Maria Aho, Karoliina Hirvonen, Laura Merisaari ja Tereza Bernardová (TCRG).

Tanssivuosien aikana Lauralle on kertynyt myös esiintymis- ja kilpailukokemusta. Hän on kokenut nämä hyväksi tavaksi huomata ja seurata omaa osaamista ja kehittymistä lajin parissa. Toisaalta ne ovat myös tuoneet lisää innostusta tanssien harjoitteluun ja lisänneet halua kehittyä.

Kiinnostus lajia kohtaan ei ole vähentynyt tai hävinnyt ajan kuluessa ja Laura toivookin, että tunneilla muutkin löytäisivät innostuksen irlantilaista tanssia kohtaan. Tunneilla pitää olla myös hauskaa, joten toivottavasti siellä saadaan itselle mieluisia oppimisen ja onnistumisen kokemuksia.

Vilma Kivinen

Vilman innostus irlantilaiseen tanssiin syntyi vuonna 2005, kun hän kiinnostui Irlannin kulttuurista. Irlantilaisen tanssin harrastamisen hän kuitenkin aloitti vasta muutaman vuoden myöhemmin. Vuosien kuluessa tanssiharrastus on muuttunut elämäntavaksi ja siitä on tullut yhä tavoitteellisempaa. Irlantilaisessa tanssissa Vilmaa on alusta asti kiehtonut rytmi, tekninen tarkkuus ja haastavuus sekä tanssin tuoma ilo ja onnistumisen kokemukset. Hänen opettajinaan vuosien varrella ovat olleet Tiina Murtola, Nelli Sinisalo, Karoliina Hirvonen, Laura Merisaari sekä Therese Rooney (TCRG) ja Tereza Bernardová (TCRG). Vilma on osallistunut myös monille sekä ulkomaalaisten että suomalaisten tanssinopettajien tiiviskursseille. 

Vilma on kilpaillut jo useita vuosia sekä soolo- että céilíkilpailuissa ja kilpailut ovat tuoneet hänelle itsensä voittamisen kokemuksia, hyviä sijoituksia, tärkeitä muistoja sekä uusia tanssikavereita. Vilma on osallistunut CLRG:n irlantilaisen tanssin MM-kisoihin céilíjoukkueiden tanssijana Lontoossa vuonna 2014 sekä Glasgow’ssa vuonna 2016 ja nämä ovat olleet Vilmalle elämän tärkeimpiä hetkiä. Vilma on kilpaillut céilíjoukkueiden kanssa menestyksekkäästi myös RCCEA:n Manner-Euroopan mestaruuskisoissa vuosina 2013, 2014, 2015 ja 2017. Kilpailemisen lisäksi hän suorittaa myös irlantilaisen tanssin tasokokeita.
 
Vilma on opiskellut Tanssipedagogiikan perusopinnot Taideyliopistossa sekä kouluttautunut myös positiivisen pedagogiikan ja valmentamisen saralla. Vilma on opettanut Helsingissä syksystä 2017 alkaen. Opetuksessa hän haluaa huomioida jokaisen vahvuudet tanssijana, yhdessä oppimisen ja onnistumisen sekä hyvän tekniikan ja lihaskunnon merkityksen.